Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!

Guide: Forvandl din have til en frodig oase fyldt med lækre grøntsager

Grøntsager hører hjemme i enhver have, men der er forskel på, hvor meget man gør ud af havens spiselige planter. Nogle foretrækker drivhuse, mens andre foretrækker en køkkenhave. Du behøver dog ikke at vælge mellem én af tingene, for du kan sagtens have grøntsager flere steder i din have – og med lidt omtanke kan du forvandle den til en frodig oase. Bliv klogere her.

Vælg de rigtige grøntsager

Der er mange gode grunde til, at du bør anlægge en køkkenhave, højbed eller drivhus i din have. Det er ikke bare en god måde at få friske grøntsager og krydderurter på - der følger også en høj grad af tilfredsstillelse og glæde med, når du dyrker dine egne grøntsager. Samtidig er det bare hyggeligt at være i køkkenhaven om sommeren.

Uanset om du har en stor eller lille have, er der flere måder, du kan gøre brug af, hvis du vil dyrke grøntsager – og det behøver bestemt ikke at gå udover havens visuelle udseende. Tværtimod vil det give haven personlighed, og samtidig får du en frodig oase, hvor du kan dyrke dine grøntsager. Er pladsen trang, kan du overveje en kapilærkasse.

Det første, du skal gøre, er at vælge de rigtige grøntsager. Her bør du tage udgangspunkt i din haves jordtype samt lysforhold. Hvis du har en plads i haven med masser af sollys, så er det oplagt at dyrke både tomater, agurker, squash og bønner. Har du en mere skyggefuld plads, så er det andre grøntsager, du skal give dig i kast med.

Det handler om planlægningen

Før du begynder at plante grøntsager i din have, er det vigtigt, at du har en klar plan for, hvor de skal være henne – og hvad formålet med grøntsagerne skal være. De skal selvfølgelig spises, men der er forskel på, om du bare vil have et enkelt jordbærbed, eller om du skal være selvforsynende hen over sommeren.

Tænk over, hvor meget plads du har, hvilke grøntsager du gerne vil dyrke, og hvordan du vil organisere dem i din have. Du bør også overveje, om du vil plante dem i et drivhus, en køkkenhave eller et højbed. Mulighederne er mange, men du kan læse om nogle af de mange fordele ved et vægdrivhus her, hvis pladsen er trang.